Blog
- Strona główna /
-
Blog
Bardzo wielu miłośników miodu zadaje sobie pytanie – czy słodzenie z wykorzystaniem miodu jest zdrowsze niż słodzenie zwykłym białym cukrem? Większość z nas zdaje sobie sprawę, że cukier jest produktem, którego raczej powinno się unikać i w miarę możliwości starać się zastąpić go innym słodzikiem. Właśnie dlatego wiele osób zastanawia się nad zdrowym zamiennikiem cukru. Warto przy tym zaznaczyć, że zwykły standardowy cukier spożywany w zbyt dużych ilościach może wywrzeć niekorzystny wpływ na nasze zdrowie.
Choć jeszcze do niedawna mało kto słyszał o miodzie faceliowym i na palcach jednej ręki można było policzyć pasieki, które posiadały w swojej ofercie właśnie ten rodzaj miodu, jednak wystarczyło zaledwie kilka lat, aby ten produkt pszczeli wpisał się na stałe w poczet polskich miodów. Czym jest facelia, jakie właściwości i zastosowanie ma miód faceliowy? Informujemy poniżej!
Miód jest jednym ze zdrowszych produktów, które powinny na co dzień gościć w naszej kuchni. Posiada wartości prozdrowotnych oraz doskonale nadaje się do zwiększania odporności, szczególnie zimową porą. Dodatkowo jest słodki i pyszny – stanowi świetny dodatek do deserów, owsianki lub herbaty. Zatem, czym jest miód kremowany i dlaczego warto go kupować? Odpowiedzi na te oraz inne pytania znajdziesz w poniższym artykule. Zapraszamy do lektury!
Myśląc o pszczołach, pierwsze co nasuwa się na myśl większości z nas, to miód. Jednak ciężka praca, jaką wykonują pszczoły zbieraczki to nie tylko wytwarzanie miodu, ale także innych produktów, takich jak pierzga, propolis, czy pyłek pszczeli. Są to równie wartościowe i zdrowe produkty, które warto spożywać w codziennym życiu. Dzisiaj przybliżymy Ci, jakie są […]
Wiele osób zmaga się na co dzień z różnymi dolegliwościami, w tym z problemami z jelitami o różnych podłożach. Dobry stan jelit zależy nie tylko od samego leczenia farmakologicznego, ale ogromny wpływ ma tu także regularna aktywność fizyczna oraz zbilansowana dieta bogata w zdrowe i wartościowe produkty. Nie od dziś wiadomo, że prawdziwy miód może […]